Suomen kovatuloisimmat näyttelijät 0 1642

Suomessa julkaistaan vuosittain yli 100 000 euroa tienanneet henkilöt. Listalla komeilee useita näyttelijöitä, joilla ei pikkurahasta ole puutetta. Kerromme tässä artikkelissa Suomen viisi (5) kovatuloisinta näyttelijää. Sen jälkeen katsotaan tilannetta rapakon takaa, sekä keinoja päästä näyttelijän uralle Suomessa. 

Jukka Puotila, 353 000€

Jukka Puotila on 66-vuotias näyttelijä, imitaattori sekä viihdetaiteilija. Mies tunnetaan parhaiten sarjasta Kotikatu, jota esitettiin vuosina 1995 – 2012. Viimeisin elokuva on ollut Luokkakokous 3, jossa Puotilan esittämä hahmo oli “Lennart”. Puotila voitti vuonna 2015 Pro Finlandian kunniamerkin.

Puotila on lähivuosina päässyt jopa yli 500 000 euron ansiotuloihin. Esimerkiksi vuonna 2019 miehen tulot olivat 509 887€.

Martti Suosalo, 312 000€

Martti Suosalo on 59-vuotias oululainen näyttelijä. Mies on ollut aktiivinen jo vuodesta 1984 lähtien. Suosalo on näytellyt yli 30 suositussa elokuvassa. Niistä viimeisin on vuonna 2021 ensi-iltaan tullut Syke-elokuva. Mies on nähty myös kymmenissä tv-sarjoissa.

Vuonna 2021 Suosalon tulot putosivat 40%, eli ansiotuloja oli n. 150 000 euroa. Mies kertoi avoimesti talousongelmista, koska sijoitusasunto piti myös myydä. Se on suhteellista, onko 150 000 euron vuositulot oikeasti riittävä syy talousongelmiin.

Jasper Pääkkönen, 212 000€

Jasper Pääkkönen, 41, on yksi Suomen menestyneimmistä näyttelijöistä. Pääkkönen on viime vuodet tehnyt uraa Yhdysvalloissa. Tulot eivät välttämättä ole realistiset, koska mies omistaa useita yrityksiä – kuten Hernesaaresta löytyvät Löylyn. Pääkkönen muistetaan parhaiten Salatuista Elämistä, sekä seuraavista elokuvista: Matti, Rööperit, Pahat Pojat sekä Levottomat.

Kuten äsken mainitsimme, ei 200 000 euron vuositulot ole todelliset. Pääkkösen firma tahkosi pari vuotta sitten yli 6 miljoonan euron osinkotulot. Todellisuudessa mies nettoaa vuodessa lähemmäs miljoona euroa – jos niin haluaa.

Esko Salminen, 173 000€

Esko Salminen on 81-vuotias näyttelijä. Mies on ollut aktiivisena vuodesta 1960 lähtien, eikä näyttelijä kaipaa vieläkään eläkkeelle. Salminen on voittanut vuosien varrella mm. Pro Finlandian, Jussi-Patsaan sekä MTV:n kulttuuripalkinnon. Mies muistetaan elokuvista Tuhlaajapoika, Pedon Merkki sekä Pohjanmaa.

Satu Silvo, 152 000€

Satu Silvo, 59, on Suomen kovatuloisin näyttelijä. Merkittävät elokuvat ovat “Niskavuori” sekä “Lumikuningatar”. Silvo on mukana teatterissa, ja musikaalit taittuvat naiselta erinomaisesti. Moni muistaa naisen myös Uuno Turhapuro -elokuvista, eli Silvon roolit olivat usein komedioissa.

Muut suomalaiset näyttelijät

Monia muitakin näyttelijöitä nähdään yli 100 000 euron vuosiansioilla. Esimerkiksi Vesa-Matti Loiri tienasi viime vuonna 107 000 euroa ansiotuloja. Samaisella kasinolla on myös toinen tuttu näyttelijä, Riitta Sorvali.

Aku Hirviniemen ansiotulot olivat yli 140 000 euroa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Riku Nieminen, Jussi Vatanen ja Christoffer Strandbergin tienasivat “vain” 60 000 euroa. On toki selvää, että kaikilla näyttelijöillä tulot ovat pienentyneet pandemian aikana. Sama pätee muihinkin viihde taiteilijoihin, kuten muusikoihin.

Paljonko näyttelijät tienaavat ulkomailla?

Yhdysvalloissa näyttelijöiden varallisuudet ovat aivan toista luokkaa. Siellä puhutaan sadoista miljoonista, ei tuhansista.

Yksi maailman rikkaimmista näyttelijöistä on Brad Pitt. Miehen omaisuus on tiettävästi yli 300 miljoonaa dollaria. Heti perässä tulee Leonardo DiCaprio, 260 miljoonan dollarin omaisuudellaan. Tom Cruise menee molempien ohi kuitenkin heittämällä, uskomattomalla 600 miljoonan dollarin omaisuudella.

Rikkain naisnäyttelijä on tiettävästi Scarlett Johansson, joka nappaa vuosittain yli 40 miljoonan dollarin tilipussin. Angelina Jolie tienaa 28 miljoonaa dollaria vuodessa, ja Frendeistä tuttu Jennifer Aniston 18 miljoonaa.

Miten Suomessa pääsee näyttelijäksi?

Suomessa näyttelijäksi voi opiskella Helsingin Teatterikorkeakoulussa, tai Tampereen yliopistossa. Tunnetusti Teatterikorkeakouluun ei pääse helposti. Vuosittain hakijoita on 1000 luokkaa, joista sisään pääsee keskimäärin 1%.

Toki näyttelijäksi voi päästä sattuman kautta, mutta se on harvinaista. Esimerkiksi Salatuissa Elämissä näytellyt Rosa Rusanen (Iida) pääsi mukaan vahingossa. Rosa oli hakemassa kuvauksista veljeään, joka näytteli Severi Sievistä. Sitä kautta nuoresta naisesta tuli myös näyttelijä, ilman alan koulutusta.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Editor Picks