Maidoton, Gluteeniton, Munaton Lanttulaatikko 0 9820

Jotta jouluruokien valmistus ei kasautuisi vain yhdelle tai kahdelle ihmiselle, meillä on jo muutaman vuoden kukin tehnyt yhden tarjottavan joulupöytään. Meidän perheessä isännän kontolla on ollut lanttulaatikko ja tein aikoinani hänelle ohjeet kuvineen, joita tekin saatte käyttää, jos on tarvis.

Samalla ohjeella voit tehdä esimerkiksi porkkana- tai bataattilaatikon.

  • 1kg    Lanttua
  • 2dl    Kaura- tai
    riisikermaa
  • 1dl     Maissijauhoja
  • 2tl     Suolaa
  • 3rkl   Siirappia
  • (Margariinia)

Kuori, pilko lantut ja laita kiehumaan.

Sekoita sillä aikaa jauhot sekä kerma ja anna seistä hetken.

Lanttujen ollessa kypsiä, älä heitä kaikkea keitinlientä pois. Saatat tarvita sitä, jos tuntuu, että seoksesta tulee liian paksu. Soseuta lantut monitoimikoneella, sauvasekoittimella tai vastaavalla. Lisää kerma-jauhoseos. Mausta suolalla sekä siirapilla.

Kaada seos vuokaan (noin 20cm x 30cm). Halutessasi voit laittaa päälle muutaman maidottoman margariininokareen.  Paista 175 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Editor Picks