Kauratyynyn Ohje 0 5153

Ilmat viilenevät ja on ihana lämmitellä kauratyyny harteilla tai laittaa se kotvasen ennen nukkumaan menoa lämmittämään sänkyä. Kauratyynyjä käytetään myös erilaisiin lihas-ja nivelkipuihin ympäri kehoa.

Tyynyä voidaan käyttää sekä kylmänä että lämpimänä. Kauratyynyt sisältävät kokonaisia kauranjyviä, jotka sitovat tasaisesti lämpöä.

Kauratyynyä voi pitää pakkasessa tai sen voi lämmittää mikrossa tai uunissa. Mikrossa lämmitys vie noin 2 minuuttia, 100 asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia. Kokeilemalla löydät parhaiten sopivan lämpötuloksen.

Lämpimällä tyynyllä on samoja vaikutuksia kuin millä tahansa lämpöhoidolla. Se lisää verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa kudoksissa. Täten se lievittää kipua ja lihasjännitystä ja laittaa kuona-aineet liikkeelle. Lämmin tyyny sopii erityisesti lihas- ja nivelkipuihin, jotka eivät johdu tulehduksesta.  Lämpö on avuksi myös kuukautiskivuissa joko laitettuna vatsalle tai alaselkään.

Kylmää tyynyä on hyvä käyttää, jos sinulla on lihasrevähdys, -repeämä tai jokin tulehdustila.

Muistathan pitää silmällä tyynyä, kun lämmität sitä, jottei se kuumene liikaa. Jos tyyny haisee palaneelle, upota se kylmään veteen. Kun kaurajyvät alkavat rapista kuivuuttaan, on tyyny syytä vaihtaa uuteen.

KAURATYYNYN OHJE:

  • Noin 35cm x 60cm pala puuvillakangasta(pala voi olla muunkin kokoinen, jos sinulla sattuu olemaan sopiva tilkku tyynyä varten 🙂 )
  • Noin 1,5 kg kauraa (monet marketit myyvät kauraa lintujen ruokintaan)
  • Jos kangas on käyttämätön, kannattaa se pestä ensin. Leikkaa kankaasta sopiva pala (noin 35cm x 60cm).
  • Taita kangas kaksinkerroin oikeat  puolet vastakkain ja ompele toista päätyä lukuunottamatta saumat kiinni.
  • Käännä pussukka oikein päin ja täytä vajaaseen puoleen väliin kauralla.
  • Taita avonaisen pään reunat sisäänpäin ja ompele pussukka kiinni.

Näin sinulla on valmis kauratyyny. Rentouttavia ja lämpöisiä hetkiä

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Editor Picks