Parhaat judopelit PS4:lle ja PS5:lle 0 306

Judo oli aikoinaan osa muinaista itsepuolustustaitoa, ja soturit käyttivät tätä taistelulajia ensisijaisesti selviytymiseen ja puolustautumiseen hyökkääjiä vastaan. 

Judo on kehittynyt aseettomasta taistelusta olympialajiksi ja yhdeksi tunnetuimmista kamppailulajeista, joilla on tiukat säännöt.

Varhaisvaiheessa tyyli salli lyönnit ja vaaralliset otteet. Nykyään judokat eivät kuitenkaan saa lyödä vastustajia tai käyttää iskutekniikoita. Laji voidaan katsoa olympialajiksi, mutta vastustajan tarttuminen vyöstä on kiellettyä. Historian aikana on tapahtunut monia muutoksia. Tämä artikkeli vie sinut muinaisen japanilaisen kamppailulajin alkulähteiltä nykypäivän judo-otteluihin.

Judon merkitys

Oxford University Dictionaryn mukaan tämä japanilainen taistelulaji on “jujutsusta johdettu aseeton urheilulaji, jonka tarkoituksena on harjoittaa kehoa ja mieltä ja jossa käytetään rajoituksia ja vipuvoimaa vastustajan heittämiseksi pois tasapainosta”. Judon merkitys on selitetty melko hyvin tässä.

Japanin kielen sanan judo kirjaimellinen käännös tarkoittaa “pehmeää tapaa”. Nimi korreloi nykyaikaisen kamppailulajiperheen kanssa, jossa on tiukat säännöt, mutta myönnettäköön, että se sattuu, kun sinua lyödään.

Street Fighter V:n arcade-versio

Aloitetaanpa Street Fighter V:stä, joka on vaikuttanut kamppailulajipelien kehitykseen enemmän kuin mikään muu sarja. Juuri arcade-versio nosti Capcomin sarjan takaisin genren parhaiden pelien joukkoon.

Street Fighter V oli hyvä peli itsessäänkin, mutta Arcade Edition (saatavana ilmaisena lisäosana V-pelaajille tai pakettina) teki pelistä entistäkin täydellisemmän. Arcade Edition ei ainoastaan tuonut kaikkia hahmoja saataville, vaan sen avulla pelaajat pystyivät myös pelaamaan ja voittamaan viisi erilaista arcade-ajoa, kuten https://www.ninjacasino.com/fi/kolikkopelit, jotka perustuivat aiempiin Street Fighter -julkaisuihin.

Lisäksi pelissä on useita yksinpeli-, paikallis- ja verkkomoninpelitiloja, joten se on houkutteleva sekä vakaville että satunnaisille pelaajille. Toinen syy arcade-version ostamiseen on se, että säästyy taistelurahojen säästämiseltä hahmojen avaamiseksi V:ssä. Tuntikausien viettäminen tarinatilassa vain taistelurahojen säästämiseksi ei houkuttele monia pelaajia, joten on parempi siirtyä suoraan arcade-versioon sen sijaan.

Tekken 7

Tekken-sarja on ollut suosittu PlayStationilla siitä lähtien, kun se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1995, mutta kehittäjä Bandai Namco Studios ei ole vielä yltänyt legendaarisen Tekken 3:n tasolle. Viiden vuoden tauon jälkeen pelien välillä Tekken 7:n julkaisuun kohdistettiin suuria toiveita. mutta se ei tuottanut pettymystä.

Alkuperäisen arcade-version julkaisun jälkeen vuonna 2015 Tekken 7:ää hiottiin ja parannettiin konsoliversiota varten, joka julkaistiin kaksi vuotta myöhemmin PlayStation 4:lle ja sai ylistäviä arvosteluja sekä pelaajilta että kriitikoilta. Tekken 7 eroaa monista kilpailevista peleistä siinä, että se on 3D-taistelupeli. Jotkut ovat kritisoineet

Mortal Kombat 11

Toinen klassinen tappelupelisarja, joka on ollut olemassa 1990-luvun alusta lähtien, Mortal Kombat on kokenut vuosien varrella ylä- ja alamäkiä, mutta sen uusin versio tarjoaa paljon rakastettavaa sekä sarjan pitkäaikaisille pelaajille että uusille tulokkaille.

Mortal Kombat 11:n pelaajat pitävät pelattavuudesta, grafiikasta, tarinatilasta ja paljon parannetusta verkkokoodista, joten verkkotaistelut ovat huomattavasti parempia kuin aiemmissa versioissa. Pelaajat, jotka haluavat nauttia Mortal Kombatista niin suosituksi tehneestä verestä, saavat sitä 11:ssä runsaasti.

Kritiikkiä on esitetty pelin pitkästä ja pitkäveteisestä etenemis- ja avausjärjestelmästä, mutta niille, jotka etsivät puhdasta tappelupeliä, jota voi pelata ystävien kanssa joko samalla konsolilla tai verkossa, on vain harva peli, joka vetää vertoja Mortal Kombat 11:lle.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Editor Picks