taustakuva

JudoShiai


JudoShiai SuomiBerliinissä oteltiin vappuviikonloppuna U18 Eurooppa-Cup sarjan yksi kovimpia kisoja. Suomesta kisoihin lähti seitsemän urheilijan joukko testaamaan kisakuntoaan, jota valmistellaan nyt kohti koti EM-kisoja, jotka pidetään heinäkuussa Vantaalla.

Oskari Mäkisen kisakunto kohdallaan

Mäkelänrinteen Urheilu-lukiossa opiskeleva 1999 syntynyt Oskari Mäkinen (-81kg) jatkoi varmoja otteitaan. Zagrebin hopeatilan kruunasi nyt sarjavoitto. Semifinaalit olivat maaottelu Suomi-Georgia. Toisen välieräparin jakoivat Georgialaiset ja toisessa Oskarilla oli myös vastassaan Georgian poika.

Oskari voitti semifinaalissa Mikheili BEKAURIN ja finaaliin vastaan tuli Soso EBILASHVILI jonka Oskari voitti finaalissa yukon arvoisella kaadolla. (Georgia voitti kisoissa kaksi painoluokkaa, otti 4 hopeaa ja kuusi pronssia. Mitalitilaston ykkönen oli Venäjä kuudella sarjavoitollaan.)

Oskarin otteet antavat kovasti uskoa suomalaiselle judolle ja sille, että Euroopan mestaruuskin on hyvänä päivänä mahdollinen myös pojille ja miehille. Hieno suoritus!!!

Valtteri Olin pettynyt seitsemännestä sijastaan -66kg sarjassa

"Se oli minulle pieni pettymys, mutta siihen tulokseen on tyydyttävä. Ottelin kuitenkin 7 matsia maiden parhaita judokoita vastaan. Ensi viikolla jatketaan leirillä, josta hypätään suoraan Romanian aurinkoon!" Tässä alkaa olla sitä asennetta jota suomalainen judourheilu tarvitsee. Onnea Valtsulle seitsemännestä sijasta.

Myös Eetu Heinonen esitti lupaavia otteita sarjassa 66kg sijoittuen yhdeksänneksi. Erot ovat pieniä ja jättävät asioita hampaankoloon. Varsinkin Noora Jokisen shido-tappio ensimmäisellä kierroksella jää harmittamaan. Toivottavasti Noora nousee ja esittää loistavan suorituksen Romaniassa.

Joukkue jää Berliiniin pariksi päiväksi leirille ja matkustaa sen jälkeen Romaniaan kisoihin ja leirille. Tsemppiä matkaan.

Tuloksia ja kaavioita

Oskarin finaali

Kuva: European Judo Union / Photographer: Falk Scherf

Add by Google